środa, 5 października 2016

Sarah Britton 'My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku': przepisy kuchni roślinnej z pomysłami jak pięknie podać potrawy

 RECENZJA PREMIEROWA
Książka ukazała się 28 września 2016 roku w wydawnictwie Marginesy. Została wydana ładnie i starannie: w twardej oprawie, z zakładką i na śliskim papierze. Tak jak na to zasłużyła. 
Jej autorka to najsłynniejsza blogerka kulinarna, autorka bloga o tym samym tytule, z  wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej. 
Książka kucharska 'My new roots' podzielona została na 5 sezonów, w których 'panują' inne warzywa i produkty:
wiosnę, wczesne lato, późne lato, jesień i zimę. 
Przepisy są organiczne, zdrowe, tradycyjne w składnikach i nowoczesne w sposobie podania i przyrządzania. Są to zupy, główne dania, przystawki, desery i napoje. Autorka używa warzyw, owoców, całej gamy zbóż i nasion oraz łączy to w niesamowite przepisy. 
Bardzo mi się podobały zdjęcia potraw, które są bardzo elegancko podane. Dla takiego laika kulinarnego jak ja jest to dodatkowa wskazówka. 
A oto kilka storn z tej niezwykle inspirującej ksiażki:




Daję książce 8 gwiazdek.
Za książkę kucharską dziękuję wydawnictwu Marginesy:
Znalezione obrazy dla zapytania Marginesy logo

5 komentarzy:

  1. Lubię wszystkie kucharskie książki :) chociaż mało kiedy korzystam z ich przepisów, bo boję się, że mi nie wyjdzie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te są proste, a nawet jeśli nie skorzystasz z nich, to inspirujące będą zdjęcia potraw, bo ładnie podane.

      Usuń
  2. LUbię kolekcjonować książki kucharskie więc i tę chętnie bym w swojej biblioteczce widziała....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze. Będę usuwać komentarze rasistowskie i wulgarne.
Czytam wszystkie wasze opinie.
Proszę też anonimowych piszących o podpisanie się jakoś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...